fbpx
 

Registratie & garantie

Registratie

Registreer je fiets

5-jaar-garantie - Prorace fietsen

Prorace biedt een ‘Garantie door registratie’-systeem aan.
We doen dit om een aantal redenen:

  • Om het systeem van garantie en behandeling te vergemakkelijken
  • Om eersteklas klanten ondersteuning te bieden
  • Om te dienen als ‘Bewijs van eigendom’ voor alle garantie-situaties
  • Om uw gegevens te koppelen aan uw serienummer, voor het geval u ooit het slachtoffer wordt van diefstal en politiediensten over de verzekeringsmaatschappij een bewijs van eigendom nodig hebben.

 

Lees hier meer informatie over onze garantie policy.

Activeer hier je garantie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.

Garantie

De garantieperiode voor Prorace fietsframes bedraagt 5 jaar. Gedurende deze periode garandeert Prorace dat het frame vrij is van materiaal- en fabricagefouten. Deze garantie is strikt persoonlijk en gelimiteerd tot de eerste eigenaar. Garantiegevallen moeten worden aangeboden bij de handelaar waar u het product oorspronkelijk hebt gekocht, tesamen met een factuur, een kassaticket of ander bewijs van aankoop. De garantie is beperkt tot het vervangen van het product of defecte onderdeel met een identiek of

Wat is niet gedekt?

De garantie geldt niet in de volgende, niet-gelimiteerde, lijst van gevallen: normale slijtage, schade als gevolg van een ongeluk of valpartij, diefstal, verwaarlozing, gebrek aan onderhoud, verkeerd gebruik of gebruik op een manier waarvoor het frame niet is ontworpen.

Verkeerd gebruik omvat onder meer de foutieve montage van fietsen of fietsonderdelen door niet-gekwalificeerde personen. Wij raden aan om uw fiets enkel door professionele fietsmonteurs te laten assembleren. Wij raden ook aan om uw fiets periodiek voor controle en onderhoud aan te bieden bij uw Prorace dealer om uw veiligheid en de levensduur van uw fiets te verhogen.

FLUOseries

Fluoseries zijn minder stabiel dan de gewone kleuren: ze zijn onderhevig aan verkleuring en kunnen vervagen na langdurige blootstelling aan de UV-stralen die aanwezig zijn in zonlicht.

Onderdelen van andere fabrikanten?

De garantieperiode van andere onderdelen van een Prorace fiets (bijvoorbeeld de wielen, de groep, …) valt samen met de garantie die door de originele producenten van deze onderdelen wordt aangeboden. Neem direct contact op met de klantendienst van de originele producent indien er zich problemen met deze onderdelen voordoen.

Een barst in het frame? Zo bepalen we of het onder garantie valt.

Als u een barst opmerkt in uw Prorace frame of vork adviseren wij u om de fiets niet verder te gebruiken. De eerste stap is dat u met de fiets naar uw Prorace dealer gaat voor evaluatie. In veel gevallen zal uw dealer al kunnen zien of het over een garantiegeval gaat of niet. Veel barsten in frames zijn cosmetisch van aard, zoals een kras of barst in de verf zonder nadelige gevolgen voor het frame. Een barst kan ook een scheur zijn in het frame zelf, waardoor de structurele integriteit van het frame in gevaar komt. In geval van constructiefouten zal uw dealer het garantieproces opstarten en uw frame terugsturen naar Prorace voor herstelling of vervanging. Als uw barst niet in aanmerking komt voor garantie zal uw dealer u de mogelijke alternatieven voorstellen.

  • Tip 1: Als u een barst waarneemt in uw frame of vork, gebruik de fiets dan niet meer om het risico op valpartijen en kwetsuren te vermijden. Dit is in het bijzonder zo voor breuken in de vork of rond de balhoofdbuis, aangezien die vaak aanleiding geven tot ernstige valpartijen.
  • Tip 2: Breuken als gevolg van ongevallen en valpartijen worden niet gedekt door de fabrieksgarantie. Omdat veiligheid boven alles gaat raden wij u aan om in geval van twijfel uw fiets te laten inspecteren door uw Prorace dealer.